Grad Zadar - Kamp Ninska Laguna

Smješten u samom srcu Jadranskog mora, Zadar je urbano i administrativno središte Sjeverne Dalmacije u kojem živi oko 90.000 stanovnika.

Zadar iz zraka

Grad nudi brojne turističke atrakcije i aktivnosti. Razne autohtone gurmanske delicije, kulturno povijesne znamenitosti, suvremene sportske sadržaje, bogat noćni provod, te je glavna polaznička točka za organizirane izlete na obližnje otoke i nacionalne parkove.

Od znamenitosti preporučujemo šetnju glavnom ulicom starog djela grada "Kalelargom", razgledavanje grada sa zvonika katedrale sv. Stošije koji je otvoren za posjetitelje, predromantičku crkvu sv. Donata iz 9. stoljeća i rimski forum koji su tik jedno pored drugoga. Zatim zadarske morske orgulje koje su jedinstvena instalacija na svijetu. Naime, valovi koji udaraju u obalu stvaraju potisnuti zrak koji ulazi u posebno konstruirane cijevi i stvara melodične zvukove kroz otvore na rivi. Tu je i znamenita moderna instalacija "Pozdrav suncu" odakle se može gledati zadivljujući zalazak sunca. Alfred Hitchcock je posjetio Zadar prije više od 40 godina i tom prilikom izjavio da je tu najljepši zalazak sunca koji je ikada vidio.

Od velikog broja kvalitetnih restorana i ugostiteljskih objekata naglašavamo riblji restoran "Foša" u starom djelu grada, i restoran "Šime" na predjelu Borik (najbolja pizza :) ).

Maraschino Liker

Zadarski Maraschino

Maraschino je originalni zadarski liker priznat diljem svijeta. Prepoznatljiv je po karakterističnom gorko-slatkom okusu i aromatičnom mirisu. Priprema se po tradicionalnoj recepturi ljekarnika dominikanskog samostana početkom 16. stoljeća od destilata dalmatinske višnje maraske.


Fotografije

Camping Ninska Laguna
Put Blata 10
23232 Nin - Zadar
Hrvatska

GPS: N 44°14'47" E 15°10'26"

Tel: +385 23 264 265
Fax: +385 23 265 575

Stranica i njezin sadržaj su zaštićeni autorskim pravima © 2012 - 2014. Sva prava pridržana.

© 2012 - 2014